Een aanrijding, wat nu?

Je rijdt in de auto, let even niet op, en plotseling ben je betrokken bij een ongeluk. Een ontzettend vervelende situatie voor alle betrokken partijen omdat de schrik vaak groot is. Wat moet je dan doen als blijkt dat je schade hebt aan je auto? Hoe handel je dit zo snel mogelijk af? Een lastige situatie omdat de betrokken automobilisten in zo’n situatie soms heel emotioneel kunnen reageren. Wij geven je daarom graag een aantal tips.

Blijf rustig en beleefd maar erken geen aansprakelijkheid

Verlies nóóit je zelfbeheersing en laat je niet verleiden om op straat een scene te schoppen. Blijf in plaats daarvan rustig en beleefd. Blijkt er onverhoopt lichamelijk letsel in het spel te zijn bij één van de betrokken partijen? Schakel dan sowieso de politie in. Verzamel de contactgegevens van de betrokken automobilisten en eventuele getuigen. Wat je ook zegt, erken geen aansprakelijkheid en doe ook geen uitspraken over de toedracht van de aanrijding. Het is meestal in jouw belang om dit soort dingen vast te laten stellen door de verzekeraar.

Vul het Europeesch aanrijdingsformulier in

Vul samen met de betrokken partijen een Europeesch aanrijdingsformulier in. Dit formulier bestaat uit twee delen, voor elke betrokkene is er één. Zorg dat beide zijden van de formulieren zijn ingevuld en stuur jouw gedeelte zo snel mogelijk naar je verzekeraar.

Neem contact op met een reparateur

Voor jouw eigen verzekering is het belangrijk om details over de schade op het schadeformulier te vermelden. Het beste kun je hiervoor contact opnemen met een reparatiebedrijf zoals autoschade Eindhoven. Zij kunnen de schade opnemen en een goede inschatting maken van de kosten die je kunt verwachten. Vermeldt de kosten op de achterkant van het schadeformulier en stuur dit op naar je verzekeraar. Vervolgens zal autoschade Eindhoven jouw auto weer helemaal in orde maken.